Routes zijn niet meer bedolven onder een massa waypoints tijdens het plannen op Android, iOS en op komoot.com

Om beter te kunnen zien waar je route precies loopt hebben we een kleine wijziging in het design doorgevoerd. Hiermee is je route niet langer bedolven onder een hele lading waypoint markers tijdens het plannen op Android, iOS en de website. Met dit nieuwe ontwerp nemen waypoint markers minder ruimte in op de kaart, zodat je de onderliggende route beter kunt zien. Maar geen zorgen, ze zijn nog steeds goed te zien als je ze wilt vinden. Zoom in op je route en ze verschijnen weer op de kaart.

Het plannen van lange Tours gaat nu veel sneller

Plan je een lange trektocht of bikepackingtrip? Dan hebben we goed nieuws voor je: we hebben de reactietijd van de planner 15 keer zo snel gemaakt. Dit houdt in dat de laadtijden drastisch verkort zijn als je meerdere waypoints toevoegt of langere Tours bewerkt. Ga nu naar de routeplanner op komoot.com of in onze iOS- of Android-app om het zelf uit te proberen en om sneller dan ooit je volgende avontuur te plannen.

Gebruik jij een Garmin om te navigeren? Dan is dit interessant voor jou!

We hebben een groot aantal verbeteringen in de komoot voor Garmin app doorgevoerd om jou een betere ervaring met de app op fietscomputers, horloges en GPS-computers te geven:

  • Staat er een groot avontuur op de planning? Het is nu mogelijk om langere Tours te downloaden en navigeren. Waar je vroeger misschien gevraagd werd om een lange Tour op te knippen in meerdere etappes, optimaliseren we nu je route op basis van de capaciteiten van je apparaat. Zo kan je elk type Tour downloaden op je Garmin.
  • Daarnaast is het nu makkelijker voor je om te begrijpen wat er mis is gegaan bij een probleem: in plaats van een korte (en eerlijk gezegd niet heel behulpzame) foutmelding, zie je nu een link naar een uitgebreid hulpartikel dat je op je telefoon kunt openen. Nu snap je dus precies wat je moet doen om je Garmin weer aan de praat te krijgen.
  • Om de beleving op apparaten met een klein geheugen te verbeteren (zoals de Fenix 5), hebben we de code wat opgepoetst. Dit voorkomt het vastlopen van je apparaat tijdens het bekijken van Collecties en Highlights.
  • Tot slot hebben we talrijke bugs platgeslagen, om jouw hele ervaring met komoot voor Garmin soepeler en bug-vrij te maken.

Alle informatie die je voor vertrek nodig hebt dankzij nieuwe route-tips

We hebben de route-tips bij geplande Tours beter zichtbaar gemaakt zodat jij je voor vertrek optimaal voor kunt bereiden. Bovendien zijn ze ook, waar relevant, aan Highlights toegevoegd. Met deze tips - nu in de apps en op de website zichtbaar bovenaan het scherm met de Tour-/Highlight-informatie - heb je een beter overzicht van wat er op de route ligt, zodat je eventueel nog wijzigingen kunt maken voor je vertrekt. Daarnaast laten we je nu ook de lengte van alle aanwezige beperkingen/regels zien, en hun exacte locatie op de kaart. De tips waarschuwen voor dingen als veerponten, bruggen, en beperkte toegang op delen van je route.  

Betere notificaties met voor jou relevantere content

We hebben de logica die bepaalt of en waarover je een notificatie krijgt verbeterd. Je krijgt nu alleen nog maar een melding als er content is waarvan we zeker weten dat je het wilt zien (bijv. als goede vrienden of mensen waarmee je vaak contact hebt een Tour voltooien). Dit betekent dat je niet meer een hele lading notificaties krijgt als je veel mensen volgt, en dat je alleen nog bericht krijgt over de dingen die voor jou het interessantst zijn. Om het aantal notificaties nog verder te verminderen hebben we de “vind-ik-leuk”-notificaties gebundeld. Melding over nieuwe “vind-ik-leuks” krijg je nu in een bundel: we vertellen je alleen wie als eerste op “leuk” geklikt heeft en hoeveel anderen dat ook hebben gedaan (in plaats van een notificatie voor elke keer dat het gebeurt).  

Als je sociale notificaties eerder hebt uitgeschakeld, activeer ze dan weer om van deze nieuwe update te profiteren.

We hebben een paar wijzigingen in onze kaarten doorgevoerd

Als je de planner op komoot.com gebruikt zijn heb je misschien gemerkt dat we een aantal veranderingen hebben doorgevoerd. Zo hebben we het in- en uitzoomen op de kaart soepeler en reactiever gemaakt. Dit houdt in dat je de gewenste informatie eerder en duidelijker ziet dan vroeger. Helaas hebben we de ondersteuning voor de Google Maps-kaartlaag – die we als onderdeel van een beta-release getest hebben –moeten verwijderen, aangezien Google ons geen toestemming geeft om hun data te gebruiken. 

Nieuw op komoot.com: bewerk je meerdaagse Collecties, zonder een nieuwe te moeten creëren

Een feature die al een tijdje in onze app beschikbaar is en nu ook op de web-versie van komoot: het bewerken van meerdaagse Collecties. Je kunt nu veranderingen maken aan elke meerdaagse Collectie nadat je deze voor het eerst hebt opgeslagen. Het is niet meer nodig om hiervoor een nieuwe Collectie aan te maken (zoals voorheen wel het geval was). Daarnaast heb je nu ook de mogelijkheid om als je een aangemaakte meerdaagse Collectie wilt verwijderen, gelijk alle Tours in deze Collectie ook te verwijderen. 

Routeplanning op Android is nu nog intuïtiever

Het is onze missie om onze routeplanner altijd te blijven verbeteren. Daarom hebben we twee subtiele, maar toch effectieve updates doorgevoerd om je een optimale komoot-ervaring te geven. Ten eerste hebben we twee nieuwe knoppen aan het waypoint-paneel toegevoegd zodat je meer opties hebt als je een waypoint aan je route toevoegt. Met de optie 1 kun je een waypoint langs je route invoegen, en met optie 2 kun je deze aan het eind van je Tour toevoegen. Ten tweede kun je nu een voorvertoning (in de vorm van een grijze lijn) van de wijzigingen aan je route zien op basis van welke optie je selecteert.

Wil je deze wijzigingen met je eigen ogen zien? Open de planner op Android en probeer het uit. En op iOS? We werken er hard aan om dezelfde verbeteringen zo snel mogelijk voor je te realiseren.

Bekijk vorige updatesBekijk vorige updates