Creëer zelf inspirerende meerdaagse routes met bewerkbare Collections

Je kunt een heleboel inspiratie voor meerdaagse avonturen op komoot vinden. Helaas stonden tot nu toe de dagetappes van deze avonturen vast, waardoor het lastig was om de etappes in de route aan te passen op jouw stijl van fietsen. Nu kun je gelukkig de volledige route opgeslagen in één compacte route bovenaan de meerdaagse Collecties vinden. Dit maakt het veel makkelijker om de route te kopiëren, opslaan en uiteindelijk te bewerken in dagelijkse etappes die goed op elkaar aansluiten en voor jou de juiste lengte hebben. 

De ‘Inspiratie’ tab is nu wereldwijd beschikbaar 🌏

Om meer mensen over de hele wereld te kunnen inspireren, hebben we de ‘Inspiratie’ tab wereldwijd gelanceerd. Tot nu toe was deze alleen beschikbaar in delen van Centraal Europa en het VK. Met de tab kun je op komoot naar Highlights, Collecties en routes zoeken en zie je een overzicht van de beste avonturen bij jou in de buurt in je feed.

Vind je op jouw locatie niet veel content? In veel regio’s hebben we nog niet genoeg Highlights om betrouwbare aanbevelingen te kunnen leveren. Maar jij kunt dit veranderen: voeg je eigen Highlights aan komoot toe om de dekking in jouw gebied te vergroten. En help zo andere mensen om makkelijker de natuur bij jou in de buurt te verkennen.

Goed nieuws voor de mountainbikers: we hebben onze routering voor mountainbiken sterk verbeterd!

Na een hele hoop testen en veel feedback van jullie – onze community gepassioneerde mountainbikers – te hebben gekregen, hebben we een paar grote verberingen aan onze mtb-routering doorgevoerd. Als je nu een mountainbikeroute plant, zal komoot altijd leukste optie kiezen: weg van brede boswegen en over leukere flowy singletracks. Precies datgene waar je fiets voor gemaakt is. Deze updates houden ook op een slimme manier rekening met hoe steil de route is, de begaanbaarheid en de algemene ervaring op de mountainbike. Zo maken we routes die nog beter voor jou en je fiets zijn. Tot slot voert de route nu waar mogelijk over officiële mtb-routes (zelfs als dat de route iets langer maakt). Je weet nu zeker dat je de beste route mogelijk rijdt!

🤘

Je kunt nu op naam zoeken naar langeafstandsroutes

Wil je een specifieke route rijden of eindelijk de lange trektocht die op je bucketlist staat doen? De voorbereiding is weer wat makkelijker, want je kunt nu zoeken op langeafstandsroutes door simpelweg de naam in te typen. En of het nu een populaire lange trektocht is zoals de West Highland Way, of een bikepackingtocht zoals de Green Divide, je hoeft alleen nog maar op de naam van de content te zoeken om de juiste content te vinden. We tonen je alle relevante Collecties over je route, zodat je met een druk op de knop aan je voorbereiding kunt beginnen.

Het bijsnijden van een geplande Tour is net een stuk makkelijker geworden

Je kunt nu op onze website Tours bijsnijden met een druk op de knop. Zo wordt het een stuk makkelijker om geplande Tours en geïmporteerde GPX-bestanden te bewerken. Geïnspireerd door videobewerkingsprogramma’s, hoef je alleen nog maar in het hoogteprofiel het deel van je route te selecteren dat je wilt behouden en op het icoon voor bijsnijden te klikken. Eenvoudig, toch? Probeer het uit op komoot.nl. 

Vind makkelijker je volgende avontuur op komoot.com

Klaar voor je volgende avontuur? Ga dan meteen naar komoot.com. We hebben de manier waarop je op onze website naar Tours, Highlights en Collecties kunt zoeken verbeterd. Ook hebben we de mogelijkheid toegevoegd om naar bikepackingroutes te zoeken voor je volgende weekendje weg. 


Bekijk de verbeteringen nu op komoot.com en vind je volgende avontuur.

Nieuw: spamprofielen rapporteren met een druk op de knop

Om jou een nog veiligere ervaring op komoot te bieden hebben we de optie toegevoegd om andere gebruikers en spamprofielen met een druk op de knop te kunnen rapporteren. Je doet dit gemakkelijk op de website of in de mobiele app door het profiel van de persoon die je wilt rapporteren te openen en “blokkeren of rapporteren” te selecteren. We onderzoeken alle gerapporteerde gebruikers en nemen de noodzakelijke stappen afhankelijk van het account, waaronder het verwijderen van een account. 

Je kunt nu de persoonlijke Collecties van andere gebruikers zien in je feed

Het is natuurlijk niet voor niks dat je andere mensen op komoot volgt. Daarom dachten we dat het logisch zou zijn om de persoonlijke Collecties van de mensen die je volgt te tonen in je feed. Zo gezegd, zo gedaan: de volgende keer dat je je nieuwsoverzicht bekijkt in de apps of op de website, zie je de beste persoonlijke Collecties uit je community. Perfect om inspiratie te krijgen voor je volgende avontuur.

Routes zijn niet meer bedolven onder een massa waypoints tijdens het plannen op Android, iOS en op komoot.com

Om beter te kunnen zien waar je route precies loopt hebben we een kleine wijziging in het design doorgevoerd. Hiermee is je route niet langer bedolven onder een hele lading waypoint markers tijdens het plannen op Android, iOS en de website. Met dit nieuwe ontwerp nemen waypoint markers minder ruimte in op de kaart, zodat je de onderliggende route beter kunt zien. Maar geen zorgen, ze zijn nog steeds goed te zien als je ze wilt vinden. Zoom in op je route en ze verschijnen weer op de kaart.

Bekijk vorige updatesBekijk vorige updates