We introduceren een feature waar jullie lang op hebben moeten wachten: ongedaan maken en opnieuw knoppen op komoot.com!

Voor meer controle over je route tijdens het plannen hebben we eindelijk een handige feature toegevoegd waar sommigen van jullie al lang om vragen: knoppen voor ongedaan maken en opnieuw!  Een waypoint op een verkeerde plek toegevoegd? Klik op ongedaan maken. Wil je er bij nader inzien toch heen? Klik op opnieuw. Zo simpel is het nu.

Probeer het uit op komoot.com.

We introduceren Live Tracking, de nieuwste feature van komoot Premium!

Sharing is caring. Daarom hebben we een splinternieuwe feature aan komoot Premium toegevoegd: Live Tracking. Daarmee kun je terwijl je een Tour opneemt je live locatie met anderen delen en ze extra veiligheidsinformatie geven, zoals de route die je volgt, hoeveel batterij je telefoon over heeft, en je verwachte aankomsttijd. Voor meer gemak kun je veiligheidscontacten toevoegen: personen die automatisch toegang hebben tot je live locatie als je begint met het opnemen van een Tour (en Live Tracking geactiveerd is), of je kunt kiezen om handmatig in de app een link naar je locatie te delen.

Probeer het uit in de app als je al Premium hebt, of ga naar www.komoot.nl/premium/live voor meer informatie.

Deel je Tours rechtstreeks op Instagram

Vanaf nu is het mogelijk om je voltooide Tours met een druk op de knop rechtstreeks op Instagram te delen. Bepaal wat je wilt delen – een kaart van je avontuur, je favoriete foto, de o zo belangrijke statistieken, of al deze dingen –  en komoot creëert een prachtig template om zo op instagram te plaatsen als bericht of Verhaal. Selecteer nu een voltooide Tour om het uit te proberen.

Deel privé Tours met je vrienden dankzij nieuwe geheime links

Om je te helpen je privé Tours ook echt privé te houden hebben we een subtiele, maar wel belangrijke verandering geïntroduceerd. Zodat je Tours niet langer voor iedereen zichtbaar hoeft te maken om ze te delen met mensen die niet op komoot zitten, hebben we het mogelijk gemaakt om directe links naar privé Tours te delen. Deel je Tour en schakel “Zichtbaar voor iedereen met link” in. We genereren vervolgens een unieke URL naar jouw Tour, die je kunt kopiëren en delen met je vrienden. Iedereen die op de link klikt kan je Tour zien, of deze persoon nou een komoot-account heeft of niet.

Je kunt GPX-bestanden nu direct vanuit de iOS-app exporteren

Deze feature was al een tijdje beschikbaar op Android en op de website, maar nu ook op iOS: exporteer met één tik jouw geplande Tour als GPX-bestand. Ga naar de Tour die je wilt exporteren en open het menu in de rechterbovenhoek om van start te gaan. Als je jouw Tour gedownload hebt, kun je deze naar elk GPS-apparaat exporteren of delen met je vrienden.

Collecties en betere zoekfilters voor Tours beschikbaar op de Samsung Galaxy Watch

Heb je een Samsung Galaxy Watch? In dat geval kun je nu al je persoonlijke en opgeslagen Collecties vinden en lezen op je horloge. Alle Tours die daarin staan kun je nu rechtstreeks vanaf je Samsung Galaxy Watch navigeren.

Daarnaast hebben we nieuwe zoekfilters op het gebied van sport, datum en nabijheid geïntroduceerd, zodat het makkelijker is om je favoriete Tours te vinden. 

Als je meer wilt weten, vind je extra informatie in ons helpcentrum.

Heb je komoot nog niet op je Samsung Galaxy Watch geïnstalleerd? Download komoot voor je horloge hier.

Met onze nieuwe privacy-instellingen heb jij de controle over wat je deelt op komoot

Om je meer controle te geven over de zichtbaarheid van je profiel en Tours hebben we nieuwe privacy-instellingen toegevoegd, waarmee je zelf bepaalt hoe je jouw activiteiten deelt en met wie.

Stel je privacyzones in

Het instellen van een privacyzone rondom plekken zoals je huis, werkplek of huizen van familieleden maken deze locaties privé voor jou. Start- en eindpunten van je Tours binnen deze zones zijn alleen zichtbaar voor jou.

Creëer je eigen privacyzones

Organiseer je volgers

Net zoals je in het echte leven je vrienden kunt kiezen, geeft komoot je de mogelijkheid om je volgers uit te zoeken door een goede vrienden-lijst te creëren met de mensen die je kent en vertrouwt. Zij zijn de enigen die jouw gedeelde Tours en Collecties kunnen zien. Daarnaast is het nu mogelijk om volgers te blokkeren. 

Beheer de privacy van je account

Als je maximale privacy voor je komoot-profiel wilt kun je je hele account privé maken. Alleen goedgekeurde volgers kunnen jouw profiel, Tours en Collecties zien en erop reageren. 

Bekijk de zichtbaarheid van je account

Bepaal wie jouw content ziet

Wil je jouw rit, wandeling of hardloopsessie liever voor jezelf houden, of alleen met je goede vrienden delen? Je kunt nu de zichtbaarheid van elke Tour die je plant of voltooit, of elke Collectie die je creëert aanpassen.

Pas je standaardinstellingen aan

Nodig mensen uit voor privé Tours

Je kunt je Tours nu privé houden en je beste maatjes ervoor uitnodigen. Beide opties zijn dankzij onze vernieuwe privacy-instellingen nu tegelijkertijd mogelijk!

Lees meer details in onze hulpgids

Komoot’s turn-by-turn navigatie, nu ook op je Samsung Galaxy Watch

Gebruik je een Samsung Galaxy Watch om je Tours op te nemen? Dan hebben we iets nieuws voor je: de “companion modus”, waarmee het makkelijker is om je horloge te gebruiken in combinatie met de mobiele komoot-app. Dankzij deze nieuwe release toont je horloge nu de navigatie-aanwijzingen van komoot nadat je een navigatie start op je telefoon. Zo kun je snel zien welke kant je op moet en verbruik je minder batterij op je horloge en telefoon. Meer info nodig? Geen probleem. Nu er verbinding is tussen de twee apparaten, kun je snel even op je telefoon kijken als je meer details en een grote kaart wilt. De “standalone modus”, waarmee je Tours kunt navigeren en opnemen zonder verbinding met je telefoon, is ook nog steeds beschikbaar op je horloge.

Activeer Bluetooth op je telefoon en je Galaxy Watch om de companion modus in te stellen en maak verbinding via de komoot-app bij Instellingen > Bluetooth Connect > Samsung Galaxy Watch. 

Vind Tours die starten in je directe omgeving (alleen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland)

Zodat je avontuur meteen als je de deur uitstapt kan beginnen, hebben we onze zoekfunctie voor Tours verbeterd met de optie om Tours te vinden die starten vanaf je huidige locatie. Selecteer jouw sport in het zoekveld op de Inspiratie-feed en zie de wandelingen, fietstochten en hardlooproutes die letterlijk net buiten je voordeur beginnen. Wil je op een andere locatie starten? Je kunt ook op specifieke adressen zoeken om Tours die daar beginnen te vinden, of door in of uit te zoomen de Tours te vinden die in de buurt van je geselecteerde locatie starten. Deze update is vooralsnog alleen beschikbaar voor gebruikers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar zeer binnenkort ook in Nederland.

Zie aangepaste route-statistieken voor e-bikes

Heb je een e-bike? In deze nieuwste versie van komoot introduceren we een nieuwe feature voor het plannen van ritten met je e-bike. En of het nu een racefiets, toerfiets, of mountainbike is, je hoeft alleen maar de “e-bike”-optie te activeren in de planner en de geschatte duur en moeilijkheidsgraad van je Tour is aangepast aan je e-bike.

Bekijk vorige updatesBekijk vorige updates