We hebben het toevoegen, verwijderen en beheren van Tour-foto’s op iOS verbeterd

We hebben het beheren van foto’s op iOS drastisch aangepakt. Het is nu veel makkelijker om je favoriete momenten te delen met je vrienden en volgers. Je kunt bijvoorbeeld makkelijker foto’s maken tijdens je Tour en bepalen welke je aan je Tour/Highlight toevoegt als je klaar bent. Daarnaast hebben we na enkele nieuwe privacybepalingen van Apple ook wat handige tips toegevoegd, die beter uitleggen waarom je soms de foto’s die je wilt toevoegen niet kunt vinden, en wat je hieraan kunt doen.

Het bijsnijden van een geplande Tour is net een stuk makkelijker geworden

Je kunt nu op onze website Tours bijsnijden met een druk op de knop. Zo wordt het een stuk makkelijker om geplande Tours en geïmporteerde GPX-bestanden te bewerken. Geïnspireerd door videobewerkingsprogramma’s, hoef je alleen nog maar in het hoogteprofiel het deel van je route te selecteren dat je wilt behouden en op het icoon voor bijsnijden te klikken. Eenvoudig, toch? Probeer het uit op komoot.nl. 

Google Street View is nu beschikbaar op komoot.nl

We hebben Google Street View toegevoegd aan de routeplanner op komoot, zodat het nog makkelijker is om je avonturen plannen. Met een druk op de knop bekijk je tijdens het plannen van een route hoe de wegen er in het echt uitzien. Op deze manier zoek je van tevoren al een mooie lunchplek op, of check je of het fietspad er veilig uitziet. 

Wil je het uitproberen? Plan je volgende avontuur op komoot.nl/plan en klik op het Street View-icoontje.

We introduceren een feature waar jullie lang op hebben moeten wachten: ongedaan maken en opnieuw knoppen op komoot.com!

Voor meer controle over je route tijdens het plannen hebben we eindelijk een handige feature toegevoegd waar sommigen van jullie al lang om vragen: knoppen voor ongedaan maken en opnieuw!  Een waypoint op een verkeerde plek toegevoegd? Klik op ongedaan maken. Wil je er bij nader inzien toch heen? Klik op opnieuw. Zo simpel is het nu.

Probeer het uit op komoot.com.

We introduceren Live Tracking, de nieuwste feature van komoot Premium!

Sharing is caring. Daarom hebben we een splinternieuwe feature aan komoot Premium toegevoegd: Live Tracking. Daarmee kun je terwijl je een Tour opneemt je live locatie met anderen delen en ze extra veiligheidsinformatie geven, zoals de route die je volgt, hoeveel batterij je telefoon over heeft, en je verwachte aankomsttijd. Voor meer gemak kun je veiligheidscontacten toevoegen: personen die automatisch toegang hebben tot je live locatie als je begint met het opnemen van een Tour (en Live Tracking geactiveerd is), of je kunt kiezen om handmatig in de app een link naar je locatie te delen.

Probeer het uit in de app als je al Premium hebt, of ga naar www.komoot.nl/premium/live voor meer informatie.

Deel je Tours rechtstreeks op Instagram

Vanaf nu is het mogelijk om je voltooide Tours met een druk op de knop rechtstreeks op Instagram te delen. Bepaal wat je wilt delen – een kaart van je avontuur, je favoriete foto, de o zo belangrijke statistieken, of al deze dingen –  en komoot creëert een prachtig template om zo op instagram te plaatsen als bericht of Verhaal. Selecteer nu een voltooide Tour om het uit te proberen.

Deel privé Tours met je vrienden dankzij nieuwe geheime links

Om je te helpen je privé Tours ook echt privé te houden hebben we een subtiele, maar wel belangrijke verandering geïntroduceerd. Zodat je Tours niet langer voor iedereen zichtbaar hoeft te maken om ze te delen met mensen die niet op komoot zitten, hebben we het mogelijk gemaakt om directe links naar privé Tours te delen. Deel je Tour en schakel “Zichtbaar voor iedereen met link” in. We genereren vervolgens een unieke URL naar jouw Tour, die je kunt kopiëren en delen met je vrienden. Iedereen die op de link klikt kan je Tour zien, of deze persoon nou een komoot-account heeft of niet.

Je kunt GPX-bestanden nu direct vanuit de iOS-app exporteren

Deze feature was al een tijdje beschikbaar op Android en op de website, maar nu ook op iOS: exporteer met één tik jouw geplande Tour als GPX-bestand. Ga naar de Tour die je wilt exporteren en open het menu in de rechterbovenhoek om van start te gaan. Als je jouw Tour gedownload hebt, kun je deze naar elk GPS-apparaat exporteren of delen met je vrienden.

Bekijk vorige updatesBekijk vorige updates