We hebben een paar wijzigingen in onze kaarten doorgevoerd

Als je de planner op komoot.com gebruikt zijn heb je misschien gemerkt dat we een aantal veranderingen hebben doorgevoerd. Zo hebben we het in- en uitzoomen op de kaart soepeler en reactiever gemaakt. Dit houdt in dat je de gewenste informatie eerder en duidelijker ziet dan vroeger. Helaas hebben we de ondersteuning voor de Google Maps-kaartlaag – die we als onderdeel van een beta-release getest hebben –moeten verwijderen, aangezien Google ons geen toestemming geeft om hun data te gebruiken. 

Nieuw op komoot.com: bewerk je meerdaagse Collecties, zonder een nieuwe te moeten creëren

Een feature die al een tijdje in onze app beschikbaar is en nu ook op de web-versie van komoot: het bewerken van meerdaagse Collecties. Je kunt nu veranderingen maken aan elke meerdaagse Collectie nadat je deze voor het eerst hebt opgeslagen. Het is niet meer nodig om hiervoor een nieuwe Collectie aan te maken (zoals voorheen wel het geval was). Daarnaast heb je nu ook de mogelijkheid om als je een aangemaakte meerdaagse Collectie wilt verwijderen, gelijk alle Tours in deze Collectie ook te verwijderen. 

Routeplanning op Android is nu nog intuïtiever

Het is onze missie om onze routeplanner altijd te blijven verbeteren. Daarom hebben we twee subtiele, maar toch effectieve updates doorgevoerd om je een optimale komoot-ervaring te geven. Ten eerste hebben we twee nieuwe knoppen aan het waypoint-paneel toegevoegd zodat je meer opties hebt als je een waypoint aan je route toevoegt. Met de optie 1 kun je een waypoint langs je route invoegen, en met optie 2 kun je deze aan het eind van je Tour toevoegen. Ten tweede kun je nu een voorvertoning (in de vorm van een grijze lijn) van de wijzigingen aan je route zien op basis van welke optie je selecteert.

Wil je deze wijzigingen met je eigen ogen zien? Open de planner op Android en probeer het uit. En op iOS? We werken er hard aan om dezelfde verbeteringen zo snel mogelijk voor je te realiseren.

Ontdek onze nieuwe, verbeterde kaarten waarmee routes plannen nog makkelijker is

We hebben twee gave design-updates doorgevoerd, zodat handige info nog sneller te zien is als je op de kaart kijkt: 

 1. Moeilijkheidsgraden van gravelpaden zijn makkelijker te zien:
  We tonen paden die geschikt zijn voor gravelbikes op een andere manier op de kaart, zodat jij met één blik kunt vaststellen of een weg hobbelig of juist vlak is. Bredere trails met een lichtere kleur beige representeren nu vlakke gravelwegen waar je met de meeste fietsen comfortabel over heen kunt. Op paden met een gestippelde rand kun je een ruigere route verwachten met een mix van losse ondergrond en gravel.


 1. Bergen en heuvels zijn makkelijker te spotten op de kaart: 
  We hebben de zichtbaarheid van heuvels en bergen op de kaart vergroot, zodat je ze tijdens het plannen makkelijker kunt vinden. We hebben ook extra hoogtelabels toegevoegd, zodat je sneller ziet hoe hoog de toppen zijn en op basis daarvan kunt besluiten of je de beklimming wilt wagen.

Deze wijzigen zijn nu te zien in de komoot-apps of op komoot.nl/plan.

We introduceren Live Tracking, de nieuwste feature van komoot Premium!

Sharing is caring. Daarom hebben we een splinternieuwe feature aan komoot Premium toegevoegd: Live Tracking. Daarmee kun je terwijl je een Tour opneemt je live locatie met anderen delen en ze extra veiligheidsinformatie geven, zoals de route die je volgt, hoeveel batterij je telefoon over heeft, en je verwachte aankomsttijd. Voor meer gemak kun je veiligheidscontacten toevoegen: personen die automatisch toegang hebben tot je live locatie als je begint met het opnemen van een Tour (en Live Tracking geactiveerd is), of je kunt kiezen om handmatig in de app een link naar je locatie te delen.

Probeer het uit in de app als je al Premium hebt, of ga naar www.komoot.nl/premium/live voor meer informatie.

Deel je Tours rechtstreeks op Instagram

Vanaf nu is het mogelijk om je voltooide Tours met een druk op de knop rechtstreeks op Instagram te delen. Bepaal wat je wilt delen – een kaart van je avontuur, je favoriete foto, de o zo belangrijke statistieken, of al deze dingen –  en komoot creëert een prachtig template om zo op instagram te plaatsen als bericht of Verhaal. Selecteer nu een voltooide Tour om het uit te proberen.

Gebruik komoot op je Suunto-horloge

Met onze nieuwste integratie kun je geplande Tours rechtstreeks op je Suunto-horloge navigeren en opnemen. Dankzij een simpele synchronisatie is alles binnen een paar tikken goed ingesteld. En als dat klaar is kun je je geplande komoot-Tours op je Suunto smartwatch zien – en eenvoudig profiteren van komoot’s turn-by-turn navigatie. Ontdek meer op www.komoot.nl/suunto.

Betere kaarten voor betere avonturen

We hebben het design van onze kaarten een update gegeven, zodat belangrijke gebieden/trails meer opvallen (denk aan nationale parken, natuurreservaten en fietsroutes). Dankzij scherpere kleuren en nieuwe kleurgradaties zijn deze plekken makkelijker te vinden − zo kun je ze direct in je Tours opnemen tijdens het plannen. Dit zijn de veranderingen die je kunt zien

 • Nationale parken herken je nu in één oogopslag dankzij fellere kleuren.
 • Wegen en paden die privé, verboden, of gesloten zijn hebben nu een waarschuwingsteken, zo kun je ze makkelijker vermijden.
 • Fietspaden zijn duidelijker te zien – zelfs als de kaart helemaal uitgezoomd is.
 • Dankzij nieuwe kleurgradaties voor verschillende wegtypen plan je eenvoudig routes over kleinere wegen.
 • Spoorwegen en daarmee ook plaatsen met treinstations zijn beter te herkennen, zo is het makkelijker om je horizon te verbreden tijdens je avonturen.
 • Voor de avonturen die verder van huis plaatsvinden: plaatsnamen worden nu in meerdere talen getoond.

Bekijk de hulpgids voor meer informatie.

We hebben nieuwe details aan de hoogteprofielen op het web toegevoegd

We hebben een paar grote verbeteringen doorgevoerd aan de hoogteprofielen op het web. Zo kun je nog makkelijker nieuwe Tours plannen, en heb je nog meer informatie over je voltooide Tours.

 • Snellere laadtijden en verbeterde responsiviteit: We hebben onze laadtijden bij het plannen van een Tour met 90% verkort (van ongeveer 1 seconde naar 0,1 seconde), zodat je sneller de beschikking hebt over de info die je nodig hebt.
 • Tooltips waardoor je meer weet over wat je onderweg kunt verwachten: Waar je vroeger alleen een icoontje zag dat een potentieel obstakel op de route voorstelde, zie je nu als je met je muiscursor over het icoontje beweegt een beschrijving van het obstakel.
 • Intelligente kleurgradaties voor hellingen: Zodat je makkelijker kunt zien hoe steil een bepaald segment van je route is, hebben we de verandering in kleur levendiger gemaakt. Zo worden op fietsroutes de segmenten die steiler dan 10% zijn rood. Voor wandelingen gebeurt dit bij 15%. Dit geldt zowel voor segmenten bergop, als voor afdalingen – erg handig voor uitdagende mtb-trails of als je te voet van een berg afdaalt.

Bekijk alle wijzigingen nu zelf op www.komoot.nl.

Bekijk vorige updatesBekijk vorige updates