Vind makkelijker je volgende avontuur op komoot.com

Klaar voor je volgende avontuur? Ga dan meteen naar komoot.com. We hebben de manier waarop je op onze website naar Tours, Highlights en Collecties kunt zoeken verbeterd. Ook hebben we de mogelijkheid toegevoegd om naar bikepackingroutes te zoeken voor je volgende weekendje weg. 


Bekijk de verbeteringen nu op komoot.com en vind je volgende avontuur.

Nieuw: spamprofielen rapporteren met een druk op de knop

Om jou een nog veiligere ervaring op komoot te bieden hebben we de optie toegevoegd om andere gebruikers en spamprofielen met een druk op de knop te kunnen rapporteren. Je doet dit gemakkelijk op de website of in de mobiele app door het profiel van de persoon die je wilt rapporteren te openen en “blokkeren of rapporteren” te selecteren. We onderzoeken alle gerapporteerde gebruikers en nemen de noodzakelijke stappen afhankelijk van het account, waaronder het verwijderen van een account. 

Google Street View is nu beschikbaar op komoot.nl

We hebben Google Street View toegevoegd aan de routeplanner op komoot, zodat het nog makkelijker is om je avonturen plannen. Met een druk op de knop bekijk je tijdens het plannen van een route hoe de wegen er in het echt uitzien. Op deze manier zoek je van tevoren al een mooie lunchplek op, of check je of het fietspad er veilig uitziet. 

Wil je het uitproberen? Plan je volgende avontuur op komoot.nl/plan en klik op het Street View-icoontje.

Je kunt nu de persoonlijke Collecties van andere gebruikers zien in je feed

Het is natuurlijk niet voor niks dat je andere mensen op komoot volgt. Daarom dachten we dat het logisch zou zijn om de persoonlijke Collecties van de mensen die je volgt te tonen in je feed. Zo gezegd, zo gedaan: de volgende keer dat je je nieuwsoverzicht bekijkt in de apps of op de website, zie je de beste persoonlijke Collecties uit je community. Perfect om inspiratie te krijgen voor je volgende avontuur.

We introduceren een feature waar jullie lang op hebben moeten wachten: ongedaan maken en opnieuw knoppen op komoot.com!

Voor meer controle over je route tijdens het plannen hebben we eindelijk een handige feature toegevoegd waar sommigen van jullie al lang om vragen: knoppen voor ongedaan maken en opnieuw!  Een waypoint op een verkeerde plek toegevoegd? Klik op ongedaan maken. Wil je er bij nader inzien toch heen? Klik op opnieuw. Zo simpel is het nu.

Probeer het uit op komoot.com.

Routes zijn niet meer bedolven onder een massa waypoints tijdens het plannen op Android, iOS en op komoot.com

Om beter te kunnen zien waar je route precies loopt hebben we een kleine wijziging in het design doorgevoerd. Hiermee is je route niet langer bedolven onder een hele lading waypoint markers tijdens het plannen op Android, iOS en de website. Met dit nieuwe ontwerp nemen waypoint markers minder ruimte in op de kaart, zodat je de onderliggende route beter kunt zien. Maar geen zorgen, ze zijn nog steeds goed te zien als je ze wilt vinden. Zoom in op je route en ze verschijnen weer op de kaart.

Het plannen van lange Tours gaat nu veel sneller

Plan je een lange trektocht of bikepackingtrip? Dan hebben we goed nieuws voor je: we hebben de reactietijd van de planner 15 keer zo snel gemaakt. Dit houdt in dat de laadtijden drastisch verkort zijn als je meerdere waypoints toevoegt of langere Tours bewerkt. Ga nu naar de routeplanner op komoot.com of in onze iOS- of Android-app om het zelf uit te proberen en om sneller dan ooit je volgende avontuur te plannen.

Gebruik jij een Garmin om te navigeren? Dan is dit interessant voor jou!

We hebben een groot aantal verbeteringen in de komoot voor Garmin app doorgevoerd om jou een betere ervaring met de app op fietscomputers, horloges en GPS-computers te geven:

  • Staat er een groot avontuur op de planning? Het is nu mogelijk om langere Tours te downloaden en navigeren. Waar je vroeger misschien gevraagd werd om een lange Tour op te knippen in meerdere etappes, optimaliseren we nu je route op basis van de capaciteiten van je apparaat. Zo kan je elk type Tour downloaden op je Garmin.
  • Daarnaast is het nu makkelijker voor je om te begrijpen wat er mis is gegaan bij een probleem: in plaats van een korte (en eerlijk gezegd niet heel behulpzame) foutmelding, zie je nu een link naar een uitgebreid hulpartikel dat je op je telefoon kunt openen. Nu snap je dus precies wat je moet doen om je Garmin weer aan de praat te krijgen.
  • Om de beleving op apparaten met een klein geheugen te verbeteren (zoals de Fenix 5), hebben we de code wat opgepoetst. Dit voorkomt het vastlopen van je apparaat tijdens het bekijken van Collecties en Highlights.
  • Tot slot hebben we talrijke bugs platgeslagen, om jouw hele ervaring met komoot voor Garmin soepeler en bug-vrij te maken.
Bekijk vorige updatesBekijk vorige updates